1.Splošno

Družinska tradicija poslovanja z zlatom od leta 1916 je utrdila Goldman Graff kot sinonim za kakovost in zaupanje pri trgovanju s plemenitimi kovinami. Povezujoč tradicijo in inovacijo Goldman Graff nudi nabor storitev, od prodaje in odkupa investicijskega zlata certificiranih kovnic LBMA, varno hrambo v sefih najvišjih standardov, oseben pristop in profesionalno svetovanje.

Da. Goldman Graff strankam ponuja dodatno storitev hrambe zlatih naložbenih palic in kovancev, neodvisno od bank in finančnih institucij. Storitev ustreza najvišjim mednarodnim standardom in zagotavlja visoko raven varnosti.

Zagotavljamo sefe z varnim pristopom, maksimalno diskretnost in profesionalnost.

Poleg obsežnih varnostnih ukrepov na spletu, zagotavljano tudi fizično varovanje v naših poslovnih prostorih.

Sefi so vrhunske kakovosti in zagotavljajo maksimalno zaščito. Kvaliteto potrjuje vodilni evropski proizvajalec Wertheim Vertriebs GmbH.

Izdelki

Da. Goldman Graff ponuja obsežen nabor kovancev in palic iz plemenitih kovin, ki ustrezajo strogim standardom LBMA, Good Delivery. Izdelki priznanih kovnic so zaupanja vredni po vsem svetu in omogočajo globalno trgovanje.

Naložbeno zlato v obliki palic je oproščena plačila davka na dodano vrednost v vseh državah članicah EU. Enako velja za kovance. Vendar pa je treba izpolniti določene pogoje, kot je na primer dejstvo, da morajo biti kovanci veljavna oblika plačila v državi izvora. Pri srebru v obliki palic in kovancev se obračuna DDV, ki je v Sloveniji 22 %.

Na naši spletni strani se cene posodabljajo vsakih 5 minut in so odvisne od cene določene kovine na svetovni borzi.

Cene v naši spletni trgovini se posodabljajo vsakih 5 minut in so povezane s ceno izbrane kovine na svetovni borzi. Ob oddaji naročila na naši spletni strani ali v poslovalnici, se cena fiksira, zato je naročilo obvezujoče tako za kupca kot tudi podjetje Goldman Graff.

Tako nakupna kot tudi prodajna cena sta odvisni od cene zlata ali druge izbrane kovine na svetovni borzi. Prodajna cena vključuje še druge manipulativne stroške, od varovanega prevoza do stroškov kovnice. Odkupna cena je cena, po kateri stranka proda zlato ali drugo plemenito kovino in je prav tako odvisna od borzne cene kovine ter je objavljena na naši spletni strani. Odkupne cene zagotavljamo našim strankam.

Kako deluje spletni nakup plemenitih kovin?

Lahko kupite plemenite kovine preko spleta na enostaven, varen in udoben način. Samo izberite želene izdelke in se prebijte skozi preprost sistem naročanja. Ko zaključite svoje naročilo, boste prejeli potrditev naročila in zavezujoč račun z vključenimi podatki za plačilo. Ko bo vaše plačilo opravljeno, bodo izdelki dostavljeni v treh delovnih dneh. Več informacij o postopku naročanja najdete na:

Kupec, ki nakup opravi neposredno v poslovalnici ima več možnost plačil:

  • z nakazilom na transakcijski račun skladno z obvezujočim naročilom
  • neposredno v poslovalnici z gotovino do zakonsko omejene višine 5.000 €
  • s plačilnimi karticami (Visa, Visa Electron, Maestro in MasterCard)

Kupec, ki nakup opravi preko spletne trgovine ima naslednje možnosti plačila:

  • z nakazilom na transakcijski račun
  • s plačilnimi karticami (Visa, Visa Electron, Maestro in MasterCard)
  • s kriptovaluto ob uporabi platforme PayCek

Stroški dostave in pošiljanja so odvisni od zneska naročila in države, v katero so izdelki dostavljeni. Strankam omogočamo tudi izbiro individualne dostave.

Več informacij najdete na naših straneh.

Vsa tveganja pri pošiljanju so do prevzema popolnoma zavarovana s strani logističnega podjetja. Sodelujemo le z logističnimi podjetji, ki imajo izkušnje pri varovanem prevozu plemenitih kovin.

Da. V tem primeru med postopkom naročanja izbirite možnosti prevzema v želeni poslovalnici.

Do pregleda vaših naročil dostopate v uporabniškem profilu na naši spletni strani.

Prodaja plemenitih kovin

Če želite prodati zlate palice ali kovance, to storite neposredno v eni od naših poslovalnic. Vsi izdelki bodo pred odkupom skrbno preverjeni. Vrednost izdelkov bo ovrednotena glede na objavljeno ceno na naši spletni strani. Znesek odkupa vam bo izplačan na transkacijski račun ali v gotovini, v skladu z omejitvami države, kjer opravljate storitev.

Vrednost pred odkupom ocenimo brezplačno.

Če želite prodati nakit ali staro, lom zlato, vas vabimo, da se odpravite v eno od naših poslovalnic. Izdelek bo pregledan s pomočjo standardiziranih testov za določanje količine čistega zlata.  Ocena vrednosti je brazplačna.

Da, prvotno pakiranje lahko vpliva na vrednost. Zlate palice lahko izgubijo na vrednosti, če jih odstranite iz originalnega plastičnega pakiranja. Zlate palice višjih mas že v originalu največkrat niso v dodatni embalaži. Nekatere kovnice višjim masam dodajo certifikat v papirni obliki. Če ga prejmete ob nakupu, ga shranite in  priložite ob morebitni prodaji.

Kovanci so pogosto pakirani v tako imenovanih kapsulah, ki služijo kot dodatna zaščita. Pomembno je, da kovanci niso poškodovani, ko jih prodajate. Na splošno priporočamo, da ne odstranite izdelkov iz njihovega prvotnega pakiranja.